Selecteer een pagina

Sport

Push Ups

Push Ups

door | apr 8, 2022 | Sport | 0 Reacties

Net zoals iedereen bij de start van een nieuw jaar ben ik ook slachtoffer van doelstellingen, goals, goede voornemens… noem maar op. En net zoals iedereen met de nodige twijfels.

Maar aangezien ik toch talloze boeken daarover heb gelezen zou ik onderhand toch moeten weten hoe iets vol te houden. Zie ook deze post.

Eén van die ‘super’ boeken is ongetwijfeld Atomic Habits (meer hierover op een andere pagina). Goed boek, massa’s tips. Dus dat geeft een extra dimensie om te starten. Zo is één van de aanraders om een gewoonte aan te leren: “maak het onvermijdelijk” of was het “maak het gemakkelijk’”?

Ten einde raad haal ik mijn personal coach uit de ‘oude doos’. Zeker een leuk weerzien na, denk ik, na 7 jaren. Kost wel een pak geld, maar wat is geld hè. Geld is pas iets waard als het wordt uitgegeven. We begonnen onze eerste sessies met terug wat boksen (tegen pads), heel voorzichtig samen met training met losse gewichten en de onvermijdelijke push-ups.

Lang verhaal kort, we startten op 25/01/2022 met push-ups tegen een tafel. De gewone push-up op de grond lukte me voor geen meter. Telkens 5 series met een minuut pauze, dinsdag samen met mijn coach en  donderdag en zaterdag alleen.

Zoals je op de foto kunt zien schakelden we na 2 weken over naar push-ups tegen een laag bankje om uiteindelijk na 5 weken normale push-ups te doen op de grond.

Het blijft lastig maar het geeft ook veel voldoening.

Vooral het noteren van de kleine stapjes, zodat de groei echt zichtbaar wordt geeft een sterke boost.